Режим “Не турбувати” на iPhone і iPad: суть і особливості налаштування

Режим "Не турбувати" на iPhone і iPad: суть і особливості налаштування

Режим “Не турбувати”

Така опція, як “Не турбувати” для IOS пристроїв з’явилася ще в ОС iOS 6 і OS X Mountain Lion. Але, буває, що не всі користувачі нею користуються, тому що не знають всіх можливостей своїх пристроїв. Суть режиму “Не турбувати” полягає в можливості включити обмеження на вхідні дзвінки та повідомлення як від усіх абонентів в певний проміжок часу, так окремої групи користувачів. Отже, як працює даний режим, які налаштування і що відбувається, коли користувачі намагаються вам додзвонитися або відправити SMS (iMessage) при включеному режимі «Не турбувати».

Дана опція може бути корисна в багатьох ситуаціях, коли Вам необхідно, що б Вас не відволікали дзвінком, але і в той же час не пропустити важливий дзвінок від певного користувача, або включити даний режим в певні години, коли ви спите і т.д.

Активується режим “Не турбувати” досить легко в Настройках iOS-гаджетів (і Пункті Управління), у випадку з Mac – в Системних налаштуваннях комп’ютера.

Для того, що б задати певний проміжок часу, в який користувачі не зможуть Вас потурбувати своїми дзвінками або повідомленнями, необхідно активувати тумблер Заплановано

Якщо ж Вам необхідно, що б деякі користувачі (батьки, діти, дружина, тощо) могли все ж додзвонитися навіть в режимі Не турбувати, можна встановити допуск обраним контактам. Для цього в розділі “Допуск викликів” вказуєте групу контактів або абонентів з категорії Вибране, на яких дія режиму “Не турбувати” не поширюватиметься – їх дзвінки і текстові повідомлення будуть безперешкодно пропускати.

Так само ви можете поставити дозвон для найбільш активних користувачів, яким вже дуже треба до Вас додзвонитися, зробивши активним перемикач Повторні виклики – в цьому випадку, якщо абонент протягом 3 хвилин після першого дзвінка здійснить повторний.

При активації режиму “не турбувати” всі абоненти (крім тих, кому Ви відкрили доступ) при спробі додзвонитися Вам будуть постійно натрапляти на короткі гудки – він же сигнал «зайнято». У момент дзвінка або надісланого Вам повідомлення екран iPhone або iPad НЕ буде загорятися. У той же час, після активації екрану, iPhone повідомить своєму власникові про пропущений виклик і повідомленні. Тому не варто переживати, що Ви не дізнаєтеся, хто міг Вам зателефонувати в режимі «Не турбувати», тому що всі дані будуть відображатися в історії дзвінків і повідомлень, які не супроводжуються ніякими звуковими сигналами.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями: